Ο προγραμματισμός ενός επιτυχημένου συνεδρίου περιλαμβάνει πολλά κινούμενα μέρη, από την επιλογή της σωστής ημερομηνίας μέχρι την επιλογή του τέλειου χώρου. Με πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων, η κα. Γεωργία Κριτσωτάκη, M.I.C.E. Manager της Mideast Travel, έμπειρη επαγγελματίας στον τομέα, προσφέρει τις τρεις κορυφαίες συμβουλές της για να διασφαλίσετε ότι το συνέδριό σας θα είναι μια ηχηρή επιτυχία.

Επιλέξτε μια μοναδική ημερομηνία για να αποφύγετε συγκρούσεις

 

Ένα από τα πρώτα βήματα στον προγραμματισμό ενός συνεδρίου είναι η επιλογή της ημερομηνίας. Η κα. Κριτσωτάκη τονίζει τη σημασία της επιλογής μιας ημερομηνίας που δεν συγκρούεται με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. «Αποφεύγοντας ημερομηνίες που συμπίπτουν με άλλα συνέδρια στον ίδιο τομέα, εξασφαλίζετε ότι η εκδήλωσή σας μπορεί να προσελκύσει τη μέγιστη δυνατή προσέλευση και συμμετοχή», εξηγεί. Ο έλεγχος των ημερολογίων του κλάδου και η διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του στοχευόμενου κοινού σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την καλύτερη ημερομηνία για το συνέδριό σας.

3 συμβουλές για την οργάνωση επιτυχημένων συνεδρίων από την M.I.C.E. Manager της Mideast Travel, Γεωργία Κριτσωτάκη.

Επιλέξτε έναν τόπο διεξαγωγής με εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες

 

Η τοποθεσία του συνεδρίου σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του. Η κα. Κριτσωτάκη συμβουλεύει να επιλέξετε έναν χώρο που είναι εύκολα προσβάσιμος από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Ένας κεντρικά τοποθετημένος χώρος με καλές συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να φτάσουν στην εκδήλωση εύκολα, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας τη συνολική τους εμπειρία», λέει η ίδια. Η προσβασιμότητα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα ποσοστά συμμετοχής και τη συνολική ικανοποίηση, επομένως είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα σε αυτόν τον παράγοντα κατά την επιλογή του χώρου διεξαγωγής σας.

3 συμβουλές για την οργάνωση επιτυχημένων συνεδρίων από την M.I.C.E. Manager της Mideast Travel, Γεωργία Κριτσωτάκη.

Χτίστε το πρόγραμμά σας με γνωστούς ομιλητές

 

Το περιεχόμενο του συνεδρίου σας είναι η κύρια έλξη για τους συμμετέχοντες, και τίποτα δεν ενισχύει την απήχηση του προγράμματός σας όσο η συμμετοχή γνωστών, αξιοσέβαστων ομιλητών. «Η πρόσκληση καταξιωμένων εμπειρογνωμόνων στον τομέα όχι μόνο προσελκύει περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά και ανεβάζει το κύρος της εκδήλωσής σας», εξηγεί η κα. Κριτσωτάκη. Οι ομιλητές υψηλού προφίλ μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και να προσελκύσουν μεγαλύτερο ακροατήριο, συμβάλλοντας στην επιτυχία και τον αντίκτυπο του συνεδρίου.

3 συμβουλές για την οργάνωση επιτυχημένων συνεδρίων από την M.I.C.E. Manager της Mideast Travel, Γεωργία Κριτσωτάκη.

Η διοργάνωση ενός επιτυχημένου συνεδρίου απαιτεί προσεκτική εξέταση διαφόρων στοιχείων, από τον χρόνο και την τοποθεσία μέχρι την ποιότητα του προγράμματος. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές των ειδικών από την κα. Γεωργία Κριτσωτάκη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καλά οργανωμένη και εντυπωσιακή εκδήλωση που όχι μόνο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμμετεχόντων αλλά και θα ξεχωρίζει στον κλάδο σας. Ένα καλά σχεδιασμένο συνέδριο όχι μόνο προσφέρει αξία στους συμμετέχοντες, αλλά ενισχύει και τη φήμη του φορέα διοργάνωσης, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικά επιτυχημένα συνέδρια.